Hvordan man laver pinaupong manok

Pinaupong manok, eller siddende kylling, er en filippinsk skål bestående af dampet kylling fyldt med grøntsager. Kyllingen er dampet på en seng af rocksalt, i en grydepande på en ovn. Rocksaltet fordeler varmen jævnt og tenderer kyllingen, mens den smitter med en rig smag. Server pinaupong manok med en side af grøntsager til et komplet måltid, eller smug det og server det på sandwich. Du skal bruge ca. en og en halv time til at lave pinaupong manok. Denne opskrift tjener seks til otte.

Hæld 1 kop stensaltet i kyllingens kropshul og brug dine hænder til at gnide det over det indre. Gnid en ekstra 1/2 kop af rocksaltet over kyllingens yderside.

Placer de hvide løg, hvidløgshoved, ingefærrot, hele peberkorn og løvblad i kyllingens hulrum.

Hæld det resterende rocksalt i gryden, og glat det i et jævnt lag.

Placer kyllingen på sengen af ​​rocksalt, brystsiden vender nedad. Hæld 1/2-tommers vand i gryden panden omkring kyllingen.

Placer gryderet panden over medium varme på komfuret og dække det. Lad kyllingen koge i 75 minutter. Undgå gryden i gryden i løbet af denne tid.

Afdæk panden og poke ydersiden af ​​kyllingen med en gaffel. Hvis dens saft løber tør, fjern det fra varmen. Hvis de ikke løber tør, skal du dække kyllingen igen og gentage denne test hvert 10. minut.

Kombiner den hakkede ingefær, hakket hvidløg og olivenolie i en kasserolle. Placer gryden over medium varme, og rør indholdet i fem minutter eller indtil ingefær og hvidløg bliver duftende. Fjern gryden fra varmen.

Dyp en wienerbrød i indholdet af gryden og pudse det udvendige af kyllingen med det.