Sunde, farvestrålende grøntsager

Ligesom prangende hanfugle lokker de farvede grøntsager dig med deres visuelle appel. De smukke farver er et signal om, at grøntsagerne er fyldt med essentielle næringsstoffer. Succumbing til tiltrækning giver mange sundhedsmæssige fordele, herunder hjælp til at sænke kolesterolniveauer, holde øjnene og knoglerne sunde og muligheden for at forebygge en lang række sundhedsmæssige problemer, fra hjertesygdom til diabetes. Mål for mindst 2 1/2 kopper grøntsager om dagen, anbefaler Harvard School of Public Health.

Rød

American Dietetic Association bemærker, at røde grøntsager indeholder næringsstoffer, der er gode for dit hjerte og øjne, og kan endda mindske risikoen for at udvikle kræft. Kig efter faste og skinnende røde peberfrugter, som er en god kilde til vitaminerne A og C. Rødbeder, røde løg og tomater dækker mange nuancer af rødt. Kogte tomater og røde kartofler indeholder kalium, som Centers for Disease Control and Prevention notes hjælper til blodtryk. Skal ikke røde kartofler for at opnå maksimale sundhedsmæssige fordele.

orange

Orange er en attraktiv og appetitlig farve i grøntsager, hvilket generelt indikerer tilstedeværelsen af ​​vitamin A. Grøntsager som gulerødder, søde kartofler og græskar er en stor kilde til vitaminet, som fremmer sunde øjne og hud og øger immunsystemet. Vinter squash, såsom butternut og acorn, indeholder også vitamin A. Orange paprika giver C-vitamin, og kalium findes i søde kartofler.

Gul

Gule grøntsager er en klar tilsætning til et måltid og tilbyder mange næringsstoffer. Spaghetti squash giver vitamin A og fiber, mens gule paprika indeholder vitamin C. Harvard School of Public Health bemærker, at majs og gul sommer squash hold lutein og zeaxanthin, som er pigmenter, der bekæmper frie radikaler, der kan beskadige dine øjne. Kig efter gule rødbeder i sæsonen, som, når de dampes, afkøles og terninger, gør en god tilsætning til salater.

Grøn

Det er nemt at finde hver grøn farve i produktgangen, fra lysegrønne artiskokker til mørke, grønne grønne. Artiskokker er en god kilde til fiber, mens grønne, fra kale og chard til collard og sukkerroer er en vigtig kilde til kalium, vitamin A og folat. Folat er især vigtigt for gravide og kan medvirke til at forebygge fosterskader, ifølge CDC. Spinat og asparges indeholder også folat. Broccoli, grønne paprika og brusselspirer er gode kilder til vitamin C.

Lilla virker som en lunefuld farve i en grøntsag, men der er ikke noget sjovt om de vitaminer, den indeholder. American Dietetic Association påpeger, at aubergine og lilla kartofler indeholder antioxidanter, der arbejder for at forbedre hukommelsen og helbredelsen af ​​din urinvej. Lad skræl på lilla grøntsager for at maksimere fordelene. Lilla kål er en god kilde til A-vitamin. For at holde den lyse farve fra fading ved madlavning, tilsæt en lille syre, såsom eddike eller citronsaft.

Lilla