Fiskeolie til muskelsmerter

Muskelsmerter er ofte resultatet af betændelse i muskler eller led. Omega-3 flerumættede fedtsyrer hjælper med at reducere inflammation, og fiskeolier indeholder en høj koncentration af disse omega-3 PUFA’er. Det er måske, hvorfor så mange læger, atletiske trænere, personlige trænere og ernæringseksperter anbefaler fiskeolie til at lindre muskel- og ledsmerter. Som det viser sig, kan fiskeolie hjælpe med at lindre led- og muskelsmerter hos nogle mennesker, men ikke andre, og det er endnu ikke godt forstået, hvor godt det virker.

Omega-3 PUFA’erne i fiskeolie påvirker balancen af ​​en gruppe forbindelser kaldet prostaglandiner, der omfatter både inflammationsforøgende og faldende kemikalier. Omega-3 fedtsyrer eicosapentaensyre og docosahexaensyre også bekæmpe collagenase, et enzym kendt for at beskadige leddene.

Meget beviser har forbundet fiskeolie med lindring af ledd- og muskelsmerter forbundet med bursitis, tendinitis, arthritis, karpaltunnelsyndrom og fibromyalgi, som det ses i en 2007-meta-analyse af 17 kliniske forsøg på de analgetiske fordele ved omega-3 PUFA’er til forskellige Inflammatoriske tilstande. I en undersøgelse fra 2006, der blev rapporteret i “Kirurgisk Neurologi”, svarede 60 procent af deltagerne om fiskeolie for at lette rygsmerterne, og 88 procent sagde, at de ville fortsætte med at bruge fiskeolie til deres rygsmerter, efter at undersøgelsen blev afsluttet. Flere undersøgelser, herunder en offentliggjort i “Nutrition Research” i 2000, har vist, at omega-3 fedtsyrer i fiskeolie også kan hjælpe med at lindre menstruationssmerter hos kvinder.

Interessant nok viste en undersøgelse fra 2002, der blev offentliggjort i “Medical Science and Sports Exercise”, at på trods af det antiinflammatoriske respons, der hjælper med at lindre smerte fra visse medicinske tilstande, hjælper omega-3 PUFA’erne i fiskeolie ikke nødvendigvis med at lindre forsinket indtrængende muskelsår efter intens dyrke motion. En undersøgelse fra 2009, der blev rapporteret i “Clinical Journal of Sports Medicine”, fandt netop det modsatte, at mænd uden øvelseserfaring efter at have taget fiskeolie dagligt i 30 dage, oplevede mindre smerte og ømhed efter en enkelt 40-minutters træning end mændene En placebo.

Hørfrøolie indeholder faktisk mere omega-3 PUFA’er end fiskeolie. Men det er for det meste i form af alfalinolensyre, som ikke er så effektiv til at reducere smerte som EPA og DHA, de to omega-3 PUFA’er, hvoraf fiskeolie har mere. Hvis du tager nogen form for ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer som aspirin og ibuprofen, der tynder blodet, skal du kontakte din læge, inden du tager omega-3 PUFA-tilskud, da kombinationen kan øge risikoen for blødning eller blå mærkning.

Omega-3 PUFA’er

Betingelser

Øvelse Smerter og ømhed

Andre overvejelser