Hvordan kan du vide, om babyen spytter op eller opkastning

De fleste babyer spytter op, når de burper eller når de er overfødte. Nogle gange spiser spædbørn så stor mængde mælk eller mad, som forældre spekulerer på, om deres spædbarn spytter op eller opkastes. Ingen definitiv test kan fortælle dig, hvornår dit barn er syg, eller når du skal konsultere en læge, men ser på hendes adfærd og leder efter andre tegn på sygdom kan give dig indsigt i, hvordan hun føler.

Overvej den tid, hvor dit spædbarn spytter op. Ifølge Seattle Children’s Hospital, hvis han spytter op efter at han spiser eller med en burp, er det nok bare almindeligt spyt op. Hvis han spytter meget og det ikke synes at være forbundet med at spise, kan han være syg.

Overhold dit barn, når hun spytter op. Hvis mælken eller maden kommer ud uden stor indsats, spiser hun sandsynligvis op, ifølge American Academy of Pediatrics. På den anden side, hvis hun synes at være anstrengende eller hvis mælken bliver kraftigt udvist, er hun opkastning.

Se efter andre tegn på sygdom, hvis du tror at dit barn kan opkastes. Tag hans temperatur og se efter tegn på udslæt på hans krop. Tjek hans tarmbevægelser for tegn på diarré. Ifølge Palo Alto Medical Foundation er opkastning hos børn under tre år ofte forårsaget af gastroenteritis, hvilket er en virussygdom, som påvirker maven. Denne sygdom ledsages ofte af disse symptomer.

Tag dit barn til børnelæger, hvis du tror at din baby er syg, eller hvis du stadig har spørgsmål om hendes tilstand. Selv om mange sygdomme som gastroenteritis går alene, kan hun have en mere alvorlig tilstand som en rotavirusinfektion, som ifølge Palo Alto Medical Foundation er en sygdom, der forårsager svær diarré og opkastning.