Hvordan man kan klare at tage sig af en ældre mor

Mange babyboomere er i stand til at passe på en ældre forælder, der kan skabe økonomiske, følelsesmæssige og fysiske udfordringer, ifølge personalet hos A Place for Mom, et firma, der giver råd om senior levemæssige problemer. Ældre forældre og deres plejebørn finder ofte reversering af roller udfordrende såvel som givende, især når den ældre forælder ikke kan leve alene.

Omsorg for mor

Ældre mødre har ofte svært ved at acceptere rollevending, når et barn skal passe forældrene. Selvom dit forhold har været relativt let i løbet af dine voksne år, vil du sandsynligvis ikke passe komfortabelt for dig eller mor, ifølge en “Huffington Post” -artikel med titlen “15 måder at forblive sane mens du plejer det For en ældre forælder. “Tillad din mor at træffe beslutninger, når du kan, som for eksempel hvor du skal til frokost eller hvordan man kan tilbringe dagen med dig. Accepter at beslutninger for hende, som om hun sikkert kan køre eller håndtere sin økonomi kan gøre hende sur. Hvis hun ikke er taknemmelig for alt hvad du gør for hende, tag det i stykker – du var sikkert ikke fuldt ud taknemmelig for hendes pleje, da du var yngre.

Vagterens følelser

Mange voksne børn, der plejer ældre forældre, oplever skyld, ifølge Dr. Suzanne Koven, MD, en primærlæge inden for internmedicin, i Boston Globe-artiklen, “The Guilt of Caring for Elderly Parents.” Du kan føle dig skyldig i at du kan Besøg ikke så ofte som du kan lide, hvis mor ikke lever med dig eller føler sig skyldig, når du mister tålmodighed med hende, hvis hun gør det. Du kan også føle dig skyldig, fordi du ikke kan vende tilbage til din mors sundhed, familiemedlemmerne og vennerne, hun savner eller giver hende den uafhængighed, hun desperat vil have. Din mors faldende helbred kan få dig til at bekymre dig om din egen fremtidige tilbagegang og hvordan du vil klare dig, når du er i hendes stilling. Tal med en god ven eller rådgiver for at hjælpe dig med at sortere dine følelser, når du føler dig overvældet. Pas på dig selv, så du kan passe på mor.

Deling af belastningen

Meget ofte skal et barn tage det primære ansvar for den ældre forælder, ifølge University of California, San Francisco. Mens hvert familiemedlem muligvis ikke vil kunne spille en vigtig rolle, spørg dine søskende om input på forskellige aspekter af Moms omsorg. En af jer kan styre økonomi, mens en anden sørger for praktisk pleje eller regelmæssigt besøg på plejeanlægget, hvor mor skal leve, foreslår en “Huffington Post” -artikel med titlen “Team Mom: Boomers bliver nødt til at arbejde sammen for at pleje deres forældre.” Medtag mor i disse beslutninger også. Få input fra hendes læge og lad dem vide, når du ser tegn på faldende sundhedsmæssige problemer.

Avanceret planlægning

Planlæg i forvejen for sundhedsmæssige beslutninger som avancerede direktiver, der giver dig besked om, hvad mor ønsker at gøre med livsstøtte eller begravelsesordninger. Hvis økonomien er anstrengt, og mor har en livsforsikringspolitik, skal du undersøge livsforsikringsafregningspolitikker, som kan hjælpe økonomisk med moms omsorg, foreslår en “New York Times” -artikel med titlen “En ny måde at betale for langvarig pleje.” Avanceret planlægning Kan spare dig penge, familie uenigheder og usikkerhed når tiderne kommer, når du enten ikke længere kan passe mor eller når hun dør.