Hvordan man laver perle ris

Perle ris er sød, klæbrig og ligesom andre typer ris, den kan være lang eller kortkornet, forarbejdet eller uforarbejdet. Dens smag og tekstur, begge fælles kendetegn ved glutinous eller stivelsesholdig ris, gør perle ris et godt valg til sushi, rispudding og en række orientalske hovedretter. Alt er anderledes, når det gælder madlavning af denne type ris. Særlig håndtering, redskaber og madlavningsmetoder er nødvendige for at sikre, at perlerisen bliver fast og sej og ikke blød og grødet.

Tilsæt ris til en stor blandeskål og hæld i nok koldt vand til at dække risen med 2 til 3 tommer. Lad risen sive i fire til 12 timer før madlavning. Opblødning blødgør riskernerne og er nødvendig for at sikre, at damp er i stand til at trænge ind på overfladen af ​​hver kerne for grundigt at koge ris

Tilsæt nok vand til en dampkande til at skabe en dybde på 1 1/2 tommer. Indstil dampbordsindsatsen eller stativet i gryden og bring vandet til en hel koge på ovnen.

Drenk vandet fra risen og tøm det i en trådmaskestål eller den øverste del af en bambusdampe.

Sæt kyllingen på damperstativet, dækk potten og damp riset i 30 minutter.