Øvelser for at reducere lymphedem hævelse

Lymphedem, som er en almindelig tilstand hos patienter med kræftbehandling, kan reduceres og forbedres under træning. Det opstår når lymfevæske opbygges i visse områder af kroppen og forårsager hævelse. Øvelse er gavnlig, fordi handlingen hjælper med at skubbe lymfeknude gennem lymfekarrene til dræning. Kontakt din læge, inden du begynder øvelser, der kan hjælpe eller forhindre din medicinske tilstand og sundhed.

Flyt dit hals og ansigt

Reducer hævelse i hoved og hals med række bevægelsesøvelser. Flyt din hals op ved at kigge mod loftet og ned ved at tømme din hage mod brystet. Drej halsen til venstre for at se over skulderen, vend tilbage til start og drej derefter for at se over din højre skulder. Gentag hver øvelse 10 gange i et forsigtigt tempo for at undgå belastning af nakken. Udøvelse af ansigtsmusklerne ved at åbne og lukke munden såvel som smilende og frowning kan også hjælpe med at dræne overskydende væske fra væv i området.

Udøve våben

Brystkræftpatienter er tilbøjelige til at lymphedem i arme og bryst efter operation og behandling. Løft armen op og ned, bag ryggen og ud til siden. Øvrige øvelser omfatter at nå hånden op bag ryggen, bøje og forøge håndleddet og gøre en stram næve. Start med skulderøvelser og følg med øvelser til albue, håndled og hånd. Gør 10 til 15 gentagelser af hver øvelse og lav to til tre sæt om dagen.

Afløb benene

Øvelser til at nedsætte lymphedem i benene omfatter bevægelsesområde for ankler, knæ og hofter. Ankelpumper er afgørende for reduktion af hævelse i fødder, ankler og underben. Bevæg anklerne op og ned og peg tæerne mod dig og væk fra dig. Desuden skal dine ben hæves i siddende eller hvilende stilling for at dræne overskydende væske. Øvrige øvelser omfatter knæskud, marchering og hoftefleksion og forlængelse. Gentag hver øvelse 10 til 12 gange for to til tre sæt.

Overvej dette

Alle øvelser til lymfødem skal ordineres eller godkendes af en læge og / eller fysioterapeut. Forsøg ikke eller fortsæt øvelser, der er ubehagelige eller gør smerter værre, da dette kan medføre yderligere helbredskomplikationer. Tal med din fysioterapeut om at bære en kompressionsstrømpe eller beklædning, da dette også hjælper med at reducere overskydende hævelse.